Boffa, Barbaresco

Pietro Boffa begon in de jaren ’60 met wijnmaken. Nu zwaait Carlo Boffa de scepter over zowel wijnbouw en wijnbereiding. Laura, zijn vrouw, regelt de zakelijke kant inclusief een leuke B & B. Azienda Vitivinicola Boffa is gespecialiseerd in beroemde Barbaresco’s van de Nebbiolo-druif. Daarnaast maken ze ook wijn van Barbera, Dolcetto en Roero Arneis. Carlo Boffa maakt slechts 5000 Flessen per jaar die de hele wereld over gaan.
De klei- en kalkgronden rond Barbaresco gelden als het mekka voor iconische wijnen van de edele Nebbiolo-druif. De druiven worden handmatig geoogst. Na klassieke gisting op rvs, rijpen de wijnen zo’n 15 tot 18 maanden op Slavoons eiken van 2000 – 2500 liter. Opvallend is de intense en delicate neus die verbluft door eindeloze gelaagdheid, gevolgd door mondvullende en harmonieuze smaaksensaties.

Bij Boffa

Carlo Boffa

Barbaresco

Slavonisch eiken

Wijnen

Roero Arneis DOCG

De enige witte wijn van Carlo Boffa. Wijn van de Arneis-druif, typisch en uniek voor Roero, een subregio in Piemonte. In de jaren ’70 bijna verdwenen, nu weer een hit onder kenners. Die wijn is vaak heel licht van kleur maar heeft juist veel smaak. Zacht fris fruit van apple, peer, citrus en perzik met kruiden als munt en anijs.

Langhe Rosso
Na Mira DOC

Droge rode wijn van Nebbiolo, Barbera en Cabernet. Gerijpt op groot hout, Slavonisch eiken. Mooie gepolijste aroma’s en smaak, kruidig, rood en zwart bosfruit met snufje peper. Fijne tannines, goede vulling, mineraliteit en structuur. Lange afdronk. Wijn met bewaarpotentieel.

Barbaresco DOCG Pajé

Samen met de Ovello is dit het paradepaardje van Carlo Boffa. Het internationale wijnmagazine WineEnthusiast geeft deze wijn 93 uit 100 punten. Vol en rijk, pruimen, tabak en bos, kers, anijsdrop en zachte tannines. Wijn van 100% Nebbiolo. Kan rustig nog jaren liggen.

Barbaresco DOCG Ovello

Indrukwekkende rode wijn van Nebbiolo. Carlo Boffa op z’n best, 93 punten bij WineEnthusiast. Aroma’s van nat bos, geroosterde hazelnoot, leer, rozen. Klassiek Nebbiolo dus. Smaken van zure kers, sinaszest, wild en kruidnagel, snufje truffel en munt. Strakke maar rijpe tannines maken dit een perfecte bewaarwijn.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!