Andreas Laible VDP, Baden

Andreas Laible is bescheiden. Maar wat een grote wijnen maakt hij! Laible is lid van de prestigieuze VDP (Verein Deutscher Prädikatsweingüter) en woont in Durbach, de hoofdplaats van de beroemde Ortenau. Ortenau is een gebied in het noorden van wijngebied Baden. Dat loopt van Basel langs de Rijn omhoog tot voorbij Straatsburg. Het wijnhuis Laible heeft een lange historie die terug gaat tot de 17e eeuw. Kenmerk zijn de mineraliteit en mooie spanning in al zijn wijnen.
De stokken zijn oud en geven diepgang.

Andreas Laible en zijn vrouw Ingrid bewerken nu 5 ha in de Steillage Plauelrain bij Durbach. Ze winnen voortdurend prijzen en staan hoog aangeschreven bij Gault Millau**** (Deutsche Sptize), Eichelmann**** (Hervorragendes Weingut), Falstaff en Vinum (****). Zijn topwijnen -Grosse Gewächse- komen uit Am Bühl, een klein en bijzonder deel in de Lage Plauelrain.

Overladen met prijzen

Lage Plauelrain

Andreas en Petra

Andreas Laible, een blij man

Wijnen

Riesling Am Bühl GG

Top Riesling van de Toplage Am Bühl in de Steillage Plauelrain bij Durbach (Ortenau, Baden). Spatzuiver, spanning, droog, fris fruit, hemelse wijn met groot bewaarpotentieel.

Weisser Burgunder 1e Lage

Heerlijk sappige stijl met vulling en ronder. Fijn wit fruit (peer, meloen) en mooie balans met zuren en vromigheid, typerend voor Pinot Blanc.

Scheurebe 1e Lage

Scheurebe is wel het Duitse antwoord op Sauvignon Blanc. Net zo stuivend en fruitig, maar dan wat meer de tropische fruitkant op. Droog maar ook glad en soepel. Heel veel smaak met een fris zuurtje.

Chardonnay 1e Lage

Duitsland maakt steeds betere Chardonnay. Zo ook Laible met deze droge versie. Meloen meets peer, botertje meets frisheid, snufje vanille. Topbalans, gastronomische wijn.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!