Weingut Peth-Wetz, Rheinhessen

Je kunt er bijna niet komen. Maar als je er bent, dan zit je goed! Weingut Peth-Wetz is een klein maar zeer fijn wijnhuis in het dorpje Bermersheim in Rheinhessen. Christian Peth is de wijnmaker, hij werkt biologisch. Alles gebeurt met de hand. Zijn opleiding bracht hem in Australië, Chili en de VS. Zijn stijl is internationaal, hij wil karaktervolle, gelaagde wijnen maken die je niet snel vergeet. De collectie is breed, van Sekt en Riesling tot Muskateller, van Spätburgunder tot Shiraz en Malbec.

Mooi handwerk

Strenge selectie

Gemütlichkeit

Christian Peth en vrouw

Wijnen

Riesling Unfiltered

Complexe aroma’s, gelaagde wijn. Grapefruit, lychee, wilde perzik, meloen. Licht prikkelend, elegant en lichtvoetig, lange afdronk. Gereduceerde oogst. 12 uur koele inweking om extra aroma’s te krijgen. Spontane vergisting, gekoeld. 6 maanden rijping op de fijne lie.

Chardonnay & Weisser Burgunder

Lichte vanilletoon, likje banaan, geel fruit. Rond en vol, sappig en mineraal. In de koelte van de nacht geoogst om fruitaroma’s te behouden. Koele vergisting, elk druivenras apart. 50% op hout gelagerd, 50% op rvs. Van 54% Chardonnay en 46% Weisser Burgunder (Pinot blanc).

Malbec Unfiltered

Blauwe bes en bosfruit, kaneel, fluweelzachte tannines, topbalans door fijne zuren en ondersteunend hout. Complex en rijk. Groene oogst en slechts 1 tros per tak. Open vergisting -7 weken – met dagelijks pigeage. 8 maanden op nieuwe en gebruikte Franse barriques. Drie maal overgestoken ter klaring. Ongefilterd op fles.

Merlot Grand Vintage

Rijke en volle Merlot met zwart fruit, chocola, salmiak, natte steen, viooltjes, rijpe tannines en koele frisheid. Van lössbodem op kalksteen. Na 2 keer groene oogst worden alleen de beste druiven geoogst. Na 6 weken open vergisting met pigeage, 18 maanden op nieuw Frans hout. Drie maal overgestoken ter klaring. Ongefilterd op fles.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!