A. Robert Champagnes

Arnaud Robert is de trotse wijnmaker van champagnehuis A. Robert uit 1722. Daarmee hoort Robert tot de oudste wijnhuizen. Een hele eer en uitdaging om dit familiebedrijf te mogen leiden. Robert maakt in totaal 6 champagnes en bewerkt maar liefst 68 percelen. Vele daarvan zijn geklasseerd als Premier Cru. Opvallend dat Robert zijn basiswijnen malolatische gisting geeft, dit verzacht de zuren. Veel collega’s doen dat niet.

Premier Cru wijngaarden

Barriques

Handmatige oogst

A. Robert, Fossoy sur Marne

Champagnes

A. Robert Champagne
Alliances Rosé

Deze champagne is zowel gourmand als elegant. Verfijnde tonen van vlezig rood fruit, vergezeld van meringue. Zacht en romig van smaak, de rijkdom van het rode fruit vermengt zich moeiteloos met de verfrissende zuurgraad van de Chardonnay. 45% Pinot Meunier, 35% Chardonnay and 20% Pinot Noir.

A. Robert
Champagne Alliances

Elegant en delicaat, Alliances N°176 opent met tonen van rijp geel fruit en eindigt met licht geroosterde smaken. Levendige mousse, elegante en evenwichtige rijpheid, die eindigt met een vleugje gekonfijte citrusvruchten. 60% Pinot Meunier, 20% Chardonnay and 20% Pinot Noir.

A. Robert Champagne
Ancrages Blanc de Blancs

Mooie rijpheid en aromatische complexiteit die opent met tonen van gedroogd fruit en lentehoning. Brioche brengt alles in evenwicht. Rijk en vol, echt klassieke en rijpe Champagne!. Mooie lange afdronk in de mond. 45% Pinot Meunier, 100% Chardonnay and 20% Pinot Noir.

A. Robert Champagne
Ancrages Premier Cru

Delicaat met mooie mineraliteit. Het gulle aroma van kruimeldeeg wordt in evenwicht gehouden door tonen van geel fruit. Zacht met een sublieme uitbundigheid. Zeer fris met een subtiele ziltigheid. 60% Chardonnay and 40% Pinot Noir.

A. Robert Champagne
Ancrages-Vintage

Elegante en expressieve neus. Mooie tonen van gekonfijt fruit door subtiele tonen van koffiebranden en gegrilde amandelen. Fruitg en aromatisch, complex. Verfrissende citrustonen verlengen de afdronk. 60% Pinot Meunier, 30% Chardonnay and 10% Pinot Noir.

A. Robert Champagne
Arcanes

Krachtig karakter als uitdrukking van de mooie rijpheid van deze champagne. Tonen van peperkoek en delicate honingtonen. Royaal mondvullend, rijp en rijk. Luxueuze champagne op hoogg niveau. Eindigt met een noot van wit fruit. 60% Pinot Noir, 20% Chardonnay and 20% Pinot Meunier.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!