Weingut Pröglhof, Weinviertel, Oostenrijk

Bij Pröglhof maken ze al een tijdje wijn, sinds 1771. Pröglhof werkt sinds 2019 geheel biologisch en de natuur staat centraal bij alles. Ze gebruiken zo min mogelijk bestrijdingmiddelen en zorgen voor een rijk bodemleven. De opbrengst wordt beperkt om kwaliteit te verhogen en de bodem bepaalt welk druivenras waar wordt geplant. De oogst wordt zorgvuldig geselecteerd en voorzichtig geperst. De vergisting gebeurt onder temperatuurcontrole. Het huis valt regelmatig in de prijzen bij Falstaff en de AWC Vienna.

De Pröglhofs genieten

Klaar voor de oogst

Verse Zweigelt

Wijnmaker Markus Pröglhof

Wijnen

Grüner Veltliner vom Quarzsand

Klassieke Grüner Veltliner met het bekende witte pepertje en prettige mineraliteit Mooie balans en gastronomische breed inzetbaar. Deze witte wijn kreeg 90 punten bij het bekende Falstaff.

Grüner Veltliner Obermarkersdorfer Speisern

Deze Grüner Veltliner komt van de top Ried (wijngaard) Obermarkersdorfer Speisern en is een prachtige maaltijdbegeleider. Volle, rijke stijl met ragfijne zuren. Bij Falstaff kreeg deze wijn 92 punten.

Tegel & Mergel

Witte blend van Chardonnay, Pinot blanc en Gruner Veltliner (60/30/10). Romige, zachte stijl met pit door de Veltliner. Goede balans en structuur. Deze witte wijn was bij Falstaff goed voor 91 punten.

Zweigelt Reserve

De bekendste Oostenrijkse druif voor rode wijn is Zweigelt. Zweigelt is een kruising van St. Laurent en Blaufränkisch. Pröglhöf maakt hem in een mooie gastronomische stijl. Goed voor 90 punten bij Falstaff.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!