Wijnhuizen

Bij Victory Wines kunt u terecht voor wijnen uit Duitsland, Italië en Oostenrijk. Wij importeren al onze wijnen zelf en exclusief voor Nederland, direct van de wijnboer(in). Veel wijnhuizen werken biologisch en duurzaam. Al onze wijnen zijn gastronomisch prima inzetbaar. Hieronder vindt u een overzicht van alle wijnhuizen in ons assortiment. De prijslijst kunt u inzien na het aanmaken van een account. Dat kan hier.

Wijnhuizen Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië

Matthias Gaul, Pfalz

Matthias Gaul is een jong wijnmaker die in korte tijd hele hoge ogen gooit in de Duitse’Weinszene’. Ook in Nederland vallen zijn prachtige Pinot Noirs voortdurend in de prijzen. Zo won hij de Rotweinpreis 2017, en ook bij Perswijn viel hij met meerdere wijnen in de prijzen (2019, 2020).

Schwarztrauber, Pfalz bio

Het wijnhuis Schwarztrauber werkt al 35 jaar biologisch, dus lang voordat het hip werd. Alle wijnen zijn vegan. Schwarztrauber zit in de Pfalz, in de beroemde Mittelhaardt, niet ver van de lokale wijnhoofdstad Deidesheim. Gerhard ene zijn vrouw Petra werken zich een slag in de rondte om idee jaar weer mooiere wijnen te maken.

Bickel-Stumpf VDP, Franken

Het wijnhuis Bickel-Stumpf is trots lid van de VDP, Verein Deutscher Präkdikatsweingüter. De VDP staat voor strenge kwaliteitseisen en de leden gelden als de beste wijnhuizen van Duitsland. Bickel-stumpf is opgericht in 1976 door 2 enthousiaste wijnmakers, Carmen Bickel en Remund Stumpf.

Pröglhof, Weinviertel bio

Het wijnhuis Pröglhof bestaat al sinds 1771! De familie bewerkt de wijngaarden biologisch en is gespecialiseerd in de klassiek Oostenrijkse wijnrassen Grüner Veltliner en Zweigelt. Daarnaast staan ook Malvasia, Pinot blanc, Chardonnay, Merlot, Blauburgunder en Cabernet aangeplant.

Bissoni, Emilia-Romagna, Italië

Emiglia-Romagna staat vooral bekend om bulkwijnen. Maar er zijn zeker ook pareltjes te vinden. Zoals het wijnhuis Bissoni uit Bertinoro. Gelegen in een van de mooiste delen vindt je spectaculaire heuvels met bossen en wijngaarden. Met uitzicht op de Adriatische zee in de verre verte. De zeewinden werken verkoelend, wat de wijnen fijne frisheid geeft. Bissoni is in 1988 opgericht door Raffaella Bissoni met als droom de lokale Sangiovese en Albana druiven tot grote hoogte te brengen.

Château de Chantegrive in Podensac, Graves, Bordeaux, Frankrijk.

Als je van geweldige verhalen houdt, is dit er een… Het begon in 1966, toen Henri en Françoise Lévêque besloten om het latere Château de Chantegrive te creëren. Françoise en Henri vormden wat je “een shockduo” zou kunnen noemen. Een stel gepassioneerde, visionaire wijnliefhebbers.

 

A. Robert Champagnes

Arnaud Robert is de trotse wijnmaker van champagnehuis A. Robert uit 1722. Daarmee hoort Robert tot de oudste wijnhuizen. Een hele eer en uitdaging om dit familiebedrijf te mogen leiden. Robert maakt in totaal 6 champagnes en bewerkt maar liefst 68 percelen. Vele daarvan zijn geklasseerd als Premier Cru. Opvallend dat Robert zijn basiswijnen malolatische gisting geeft, dit verzacht de zuren. Veel collega’s doen dat niet.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!