Wijnhuizen

Bij Victory Wines kunt u terecht voor wijnen uit Duitsland, Italië en Oostenrijk. Wij importeren al onze wijnen zelf en exclusief voor Nederland, direct van de wijnboer(in). Veel wijnhuizen werken biologisch en duurzaam. Al onze wijnen zijn gastronomisch prima inzetbaar. Hieronder vindt u een overzicht van alle wijnhuizen in ons assortiment. De prijslijst kunt u inzien na het aanmaken van een account. Dat kan hier.

Wijnhuizen Duitsland, Oostenrijk en Italië

Matthias Gaul, Pfalz

Matthias Gaul is een jong wijnmaker die in korte tijd hele hoge ogen gooit in de Duitse’Weinszene’. Ook in Nederland vallen zijn prachtige Pinot Noirs voortdurend in de prijzen. Zo won hij de Rotweinpreis 2017, en ook bij Perswijn viel hij met meerdere wijnen in de prijzen (2019, 2020).

Schwarztrauber, Pfalz bio

Het wijnhuis Schwarztrauber werkt al 35 jaar biologisch, dus lang voordat het hip werd. Alle wijnen zijn vegan. Schwarztrauber zit in de Pfalz, in de beroemde Mittelhaardt, niet ver van de lokale wijnhoofdstad Deidesheim. Gerhard ene zijn vrouw Petra werken zich een slag in de rondte om idee jaar weer mooiere wijnen te maken.

Bickel-Stumpf VDP, Franken

Het wijnhuis Bickel-Stumpf is trots lid van de VDP, Verein Deutscher Präkdikatsweingüter. De VDP staat voor strenge kwaliteitseisen en de leden gelden als de beste wijnhuizen van Duitsland. Bickel-stumpf is opgericht in 1976 door 2 enthousiaste wijnmakers, Carmen Bickel en Remund Stumpf.

Pröglhof, Weinviertel bio

Het wijnhuis Pröglhof bestaat al sinds 1771! De familie bewerkt de wijngaarden biologisch en is gespecialiseerd in de klassiek Oostenrijkse wijnrassen Grüner Veltliner en Zweigelt. Daarnaast staan ook Malvasia, Pinot blanc, Chardonnay, Merlot, Blauburger en Cabernet aangeplant.

Peth-Wetz, Rheinhessen

Christian Petz is een vrijgevochten wijnmaker die niet bang nieuwe wegen in toeslaan. Hij werkt al langer met Shiraz, Malbec, Merlot en Cabernet. Dankzij klimaatopwarming kan dat hier prima, zo blijkt wel. Dat vind ook de Eichelmann, met 4 sterren. Ook Vinum en Gault Millau zijn lovend.

Bissoni, Emilia-Romagna, Italië

Emiglia-Romagna staat vooral bekend om bulkwijnen. Maar er zijn zeker ook pareltjes te vinden. Zoals het wijnhuis Bissoni uit Bertinoro. Gelegen in een van de mooiste delen vindt je spectaculaire heuvels met bossen en wijngaarden. Met uitzicht op de Adriatische zee in de verre verte. De zeewinden werken verkoelend, wat de wijnen fijne frisheid geeft. Bissoni is in 1988 opgericht door Raffaella Bissoni met als droom de lokale Sangiovese en Albana druiven tot grote hoogte te brengen.

Boffa, Barbaresco

In het noorden van Italië, in de buurt van Turijn en Milaan, ligt een van de beroemdste wijnstreken ter wereld: Piemonte. Letterlijk: de voet van de berg, de Alpen zijn niet ver weg. Hier liggen de Dorpen Barolo en Barbaresco. Barolo is beroemder, maar Barbaresco is bij wijnkenners ook zeer geliefd. Hier maakt Carlo Boffa zijn voortreffelijke rode wijnen en één witte. Met slechts 4 ha is hij een kleine wijnboer. Maar wat een grote wijnen!

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!