Bickel-Stumpf VDP, Franken

Bickel-Stumpf is trots lid van de VDP, Verein Deutscher Präkdikatsweingüter. De VDP staat voor strenge kwaliteitseisen en de leden gelden als de beste wijnhuizen van Duitsland. Bickel-stumpf is opgericht in 1976 door 2 enthousiaste wijnmakers, Carmen Bickel en Remund Stumpf. Zij trouwden en werken nu samen. De wijngaarden liggen bij Thüngersheim ten noorden van Würzburg en in Frickenhausen, ten zuidoosten van Würzburg. De rivier de Main is de verbindende factor. Sinds enige tijd zwaaien de kinderen Matthias ‘Matze’ en Melanie ‘Melie’ de scepter. Na uitgebreide wijnopleidingen in Duitsland en daarbuiten zijn zij in staat de typische Frankenweine op het hoogste niveau te maken, met Silvaner als vlaggeschip.

Wijngaarden
De wijngaarden van Bickel-Stumpf hebben verschillende bodems. Die in het noorden bij Frickenhausen bevatten veel schelpenkalk (Muschelkalk), die bij Thüngersheim gekleurde zandsteen (Buntsandstein).
Matthias en Melanie maken witte wijnen van Silvaner, Riesling, Traminer en Scheurebe, en rode wijnen van Blaufränkisch, Spätburgunder, Cabernet en Domia. Er is ook rosé, Secco en Crémant/Sekt.

Zomerse wijngaard

Bloemrijk wijnhuis

Gemütlichkeit

Frickenhausen in Franken

Wijnen

Sylvaner von den Bergen Gutswein

Silvaner van 2 dorpen: Frickenhausen en Thüngersheim, en 2 bodems: bontzandsteen en schelpenkalk. Elegante stijl, mineraal met diepgang. Zeer geschikt voor vegetarische en vegan gerechten. Ongecompliceerd genieten.

Riesling Gutswein

Uit het bekende Maindreieck, van bontzandsteen en schelpenkalk. Zachtfrisse stijl met mooie ingehouden zuren, citrus en perzik, en een lange afdronk. Franken maakt steeds betere Riesling!

Sylvaner Buntsandstein

Fijne Silvaner op Ortswein niveau uit Thüngersheim. Decente stijl, met spanning en minrealiteit. Eigenwijze wijn die perfect past bij vis, gevogelte, asperges en Aziatische gerechten.

Sylvaner Kapellenberg
1e Lage

Silvaner uit de oude Muschelkalk-wijngaard Kapellenberg bij Frickenhausen. Steile wijngaard tot 60% pal langs de Main gelegen. Van oude stokken en handgeplukt, op groot hout vergist. VDP Erste Lage dus premier cru niveau.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!