Château de Chantegrive in Podensac,
Graves, Bordeaux, Frankrijk.

Als je van geweldige verhalen houdt, is dit er een… Het begon in 1966, toen Henri en Françoise Lévêque besloten om het latere Château de Chantegrive te creëren. Françoise en Henri vormden wat je “een shockduo” zou kunnen noemen. Een stel gepassioneerde, visionaire wijnliefhebbers. Ze geloofden in het prachtige terroir van de Graves, wat hen deed besluiten hun kostbare postzegelverzameling te verkopen om hun eerste twee hectare te verwerven. In 1985 werd Château de Chantegrive lid van de prestigieuze Union des Grands Crus de Bordeaux. Het brengt geclassificeerde en niet-geclassificeerde wijnhuizen samen, die als de meest kwalitatieve in de Gironde worden beschouwd. Het doel is om kennis te bundelen en geweldige wijnen te produceren – Savoir-faire et faire savoir. Bij Chantegrive was het volkomen vanzelfsprekend om de High Environmental Value 3-certificering aan te vragen. Chantegrive behoorde ook tot de eerste 100 châteaux in de Gironde die op het hoogste milieuniveau werden gecertificeerd.

Hélène Lévêque

Nieuwe tekst

Nieuwe tekst

Nieuwe tekst

Wijnen

Chateau de
Chantegrive Blanc

Chantegrive blanc is samengesteld uit 50% Sémillon en 50% Sauvignon Blanc. Het is een witte wijn vol frisheid, mineraal met vers geel fruit. Geweldig zuiver met tonen van citrus en jasmijn. Gerijpt op fijne lies in roestvrijstalen vaten gedurende 6 maanden. Evenwichtig en heerlijk, de beste metgezel voor oesters en zeevruchten, vis, geitenkaas, enz.

Chantegrive Caroline Sans Millesime

Voor het eerst gemaakt in 1988, was dit een van de eerste Bordeaux-witte wijnen die in Bourgondische stijl werden gerijpt: op fijne lies, in vaten van 225 liter en regelmatig geroerd. Hij is fris en verfijnd, met delicate aroma’s van witte perzik, kamperfoelie en acacia. Smeuïg zonder zwaarte, mineraal en knapperig. Gastronomische wijn.

Rouge Chantegrive
sans millésime

Deze grote rode wijn van Merlot, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot is een perfecte weerspiegeling van het terroir. Vlezig en krachtig als hij jong is, fluweelzacht en ruim naarmate de jaren verstrijken. De klei-kalksteen ondergrond met grind en kiezels (croupes) zorgt voor balans. Deze wijn combineert frisheid en finesse. Zowel in de neus als in de mond domineren wilde rode vruchten, vermengd met kruiden, bramen en geroosterde amandelen.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!