Weingut Matthias Gaul, Asselheim, Pfalz

Matthias Gaul is een jonge wijnmaker die in korte tijd hele hoge ogen gooit in de Duitse’Weinszene’. Ook in Nederland vallen zijn prachtige Pinot Noirs voortdurend in de prijzen. Zo won hij de Duitse Rotweinpreis in 2017, en ook bij Perswijn viel hij met meerdere wijnen in de prijzen, zowel in 2019 als in 2020. Gaul streeft naar een Franse stijl en gebruikt daarom ook Franse Bourgognevaten (pièces) en Franse druivenklonen. Vandaar dat hij Pinot noir op het etiket zet en niet Spätburgunder.

Frans ontbijt met Duitse bubbel

Eigenzinnig wijnhuis

Peter is blij met Gaul

Rijping op Franse eiken Bourgogne vaten

Wijnen

Pinot Gris / Grauburgunder

Deze droge witte wijn van Pinot Gris komt van diverse wijngaarden rond Asselheim. De bodem is vooral stenige kalk. Gereduceerde oogst, langzame gisting op rvs, rijping op de fijne lie. Levendige stijl, kruidig, fris en zacht. Verleidelijk lekker.

Riesling Steinrassel

Mineraalrijke Riesling van stenige bodem, uit de Lage Steinrassel. Riesling. Van meer dan 40 jaar oude stokken. Spanning, diepgang met harmonisch fruit. Handgeplukt en streng geselecteerde druiven. Deels spontaan vergist op rvs en groot hout.

Pinot Noir

Paradepaardje van Gaul, hij wint er continu prijzen mee. Dit is de basis en die is al bijzonder goed. Uitstkende balans, Bourgonge stijl, beestig, aardbei en aards, mineraal, fijn frisje. Van streng geselecteerde druiven, klassiek (open) vergist. Daarna minstens 9 maanden rijping op Frans eiken (pièces).

Chardonnay Ortswein

Opnieuw wint een wijn van Gaul bij Perswijn. Dit keer de Chardonnay, op Ortswein niveau van stenige kalkbodem. Handgeplukt in kleine kratten. Zacht geperst en langzaam vergist in barriques. Lange rijping op de volle gist tot aan het afvullen. Wijn met spanning, rondeur, balans en zachte tannines. Rijp wit fruit, klassieke stijl met mineraliteit.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!