Bioland Weingut Schwarztrauber, Pfalz

In de bekende wijnstad Neustadt an der Weinstraße vind je het Bioland Weingut Schwarztrauber. Het werkt al 35 jaar biologisch, dus lang voordat het hip werd. Er worden geen chemische en synthetische midden gebruikt om ziektes en plagen te bestrijden of de grond te bemesten. Hier floreert het bodemleven dus volop! Alle druiven worden met de hand geplukt, in de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen. Ze maken wit, rosé, rood en ook Sekt. Alle wijnen zijn vegan, er wordt geen dierlijke producten gebruikt. De 20 ha wijngaarden liggen in de Lage Mußbacher Eselshaut, tussen Neustadt en Deidesheim. Ook in VDP-Lage Gimmeldinger Kappelenberg, Haardter Herzog en Mußbacher Glockenzehnt heeft Schwarztrauber wijnstokken.

Rijpe Riesling

Op wijnreis

Herfst in de Pfalz

Gerhard Schwarztrauber

De wijnen

Gaurburgunder Glockenzent

Prijswinnende Grauburgunder (Pinot Gris) van Schwarztrauber. Vol en romig maar ook met minrealiteit en spanning. Mooi afgeronde zuren, droog en aangenaam drinken. Gastronomisch breed inzetbaar. Schwarztrauber laat ook met deze zien hij de rode en witte Burgunders uitstekend onder de knie heeft. Biologische witte wijn.

Blanc de Noirs

Witte wijn van blauwe druiven. Gemaakt van o.a. Spätburgunder. Blanc de noirs is veel gevraagd bij moderne sommeliers. Deze wijn heeft een charmante stijl met frisheid en tonen van lychee, groene appel en minrealiteit. Ideale vis- en gevogelte begeleider.

Riesling Mussbacher Eselshaut

Prijswinnende Riesling bij Mundus Vini Biofach en Nordic en ook bij Best of Riesling. Karaktervolle Riesling uit mooie Lage met rijke waaier aan fruitaroma’s, van bergperzik tot maracuja. Spiel en spanning. Typisch Riesling, verleidelijk en uitdagend.

Spätburgunder

De basis Spätburgunder van Schwarztrauber is al een hele goede! Moderne stijl rode wijn met bramen en wilde kersen. Heerlijk bij licht gebraad, mediterrane en arabische gerechten. Lichte rooktonen, typisch voor Duitse Pinot noir.

Nieuwsbrief.
Met echt nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u hoort als eerste over nieuwe wijnen en speciale aanbiedingen. Allemaal echt nieuws, fake is er al genoeg!